Blog

In de Skin beautyblog verneem je nog meer over Skin Esthetiek in beautyland. I'll keep you posted! 
Schrijf je ook als de bliksem in op de Skin Esthetiek nieuwsbrief. Voor alle beautynieuwtjes heet van de naald.

Teksten mogen op geen enkele wijze worden verspreid of overgenomen, tenzij Skin Esthetiek u hiervoor de reproductierechten heeft verleend.

Overzicht Blog

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

Mijn huid hoeft een recente overload van kroketten, kerststronken en nachtjes-doorzakken niet te verraden. Ik gun haar deze maand een detoxkuur. 

Suiker, foute verzadigde vetten en te weinig slaap vormen niet alleen een aanslag op mijn lever, lijn en humeur, ze hebben ook effect op mijn huid. Die kan er gezwollen en dof uitzien, last krijgen van pukkeltjes en helemaal uitdrogen. Die 'kater' kan zelfs tot een maand aanhouden.

Heb je er ook last van? Met de juiste detoxproducten helpen we onze huidjes er sneller bovenop.  

Je huid blijft vaal?

 • Volg een vitamine C-kuurtje met Timexpert C+. Probeer de emulsie een maand lang voor een ophelderend effect.
 • Begin je reiniging met een ontgiftende scrub van Excel Therapy. Zo haal je de dode huidcellen en dofheid van je gezicht weg.

Hoe overleeft je huid de volgende dagen?

 • Maskers hebben onmiddellijk resultaat. Rust uit in je badkuip onder het Hydracure Intesive Mask.
 • Bestrijd je opgezwollen ogen met de frisse Timexpert Rides Patch. 

 

Ik gebruikte voor mijn detoxkuur de producten van Germaine de Capuccini omdat ik ze door en door ken. Omdat ze hun doel echt bereiken en superlekker ruiken. Heb je zelf nog scrubs, vitamine-serums of maskers op je badkamerplankje staan? Dan kan dat perfect! In essentie komt het erop neer dat je goed exfoliëert, boost en voedt. 

Veel succes met joùw detoxplan!

 

Skin xx

Geschreven door Katrien Sterckx 10.01.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

Belangrijk bericht aan de klanten!

Beste klanten,

Telenet werkt binnenkort in de Schonenboomstraat aan het netwerk van de toekomst. 
Concreet betekent dat voor jou,

- Het salon is telefonisch niet bereikbaar op het vaste nummer tussen 7.30u en 18u.
We zijn wel bereikbaar op GSM: 0474 97 37 02
- Het emailverkeer kan onderbrekingen ondervinden
- Er is geen betaling mogelijk met bancontact
Parkeren voor de deur blijft mogelijk

De werken duren van dinsdag 9 januari tot en met dinsdag 16 januari. 

Alvast bedankt voor je begrip,

Met vriendelijke groet,

Katrien

SUPER SOLDEN!

Alle make up artikelen = 1 EURO!
Lippenstiften, oogschaduw, oogpotloden, mascara's, fond-de-teints, borstels, nagellakjes GdC, ALLES AAN 1 EURO! 

 

SUPER SOLDEN!

Over 'woke' en andere goede voornemens.

Bij Skin Esthetiek zorgen we ervoor dat je in 2018 helemaal 'woke' en met de beste beauty-informatie het nieuwe jaar in gaat. Wat het betekent om 'woke' te zijn? Letterlijk: wakker. Maar volgens de überbetrouwbare Urban Dictionary betekent 'woke' ook; bewust zijn, weten wat er aan de hand is in onze wereld en de maatschappij. Kritisch blijven, social-minded en diervriendelijk denken. 

Meer 'groene' beautyproducten op je badkamerplankje? Waar te beginnen? 

Eén van de vele first-world-problems nemen ze bij Germaine de Capuccini grondig onder de loep. Het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke verpakking bijvoorbeeld. Met de Naturae-lijn kregen ze het goedgekeurde ECOcert-label voor een opmerkelijk productdoosje. Gemaakt uit snelafbreekbaar karton en productinfo gedrukt met milieuvriendelijke inkt die aan de binnenkant van het doosje zelf staat in plaats van op de gebruikelijke aparte bijsluiter. Slimme zet.. of liever gezegd woke!
De biotube bevat zalven van 95 % ecogeteelde witte thee, soja persing en zonnebloemolie. Van melk tot masker: geen siliconen, geen parabenen en geen kleurstoffen. 

Meteen wakker!

Om het even over mijn eigenste goede voornemens te hebben. Ik tracht mijn bijdrage voor een groenere wereld te vinden in kleine haalbare dingen. Aan mij is namelijk geen groot sordeerder verloren gegaan. (Hoor ik daar in de verte duivels gelach van de echtgenoot ;-)) Karton bij karton. Plastiek bij plastiek. :-)
Mijn ramen lappen met azijn in plaats van met zeep. (werkt echt!) Van de tuin een wildernis maken. Want een gemillimeterd grasveld is dieronvriendelijk, groen beton. Ik wil zo graag een prachtige bloemenweide waar kleine diertjes in kleine hoekjes echt hun natuurlijke gang kunnen gaan. 

 

En voel je je al meer woke?
Heb jij ook voornemens voor 2018? Of net niet?

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 05.01.2018

 

Over ’woke’ en andere goede voornemens.

tweeduizend 8tien

Borrel, bubbel, bruis op een ongezien ... tweeduizend 8tien!

 

Geschreven door Katrien Sterckx 29.12.2017

tweeduizend 8tien

Het mysterie van huidhonger.

Soms kruipt er een verrassend nieuw woord mijn wereld binnen. Huidhonger is er zo eentje. Schitterend woord! Ik tokkel nieuwsgierig de term in de zoekmachine om een paar muisklikken later de betekenis ervan te ontdekken. Huidhonger is een gebrek aan of een verlangen naar huidcontact. Jeetje heftig. 

Primaire behoefte.

Aanraking is een primaire behoefte, net als eten en drinken. Aangenaam huidcontact stimuleert de zenuwuiteinden die signalen naar de hersenen sturen waar endorfines vrijkomen. Die endorfines maken dat je je prettig gaat voelen. Gelukkig. Veilig. Graag gezien. Een basisbehoefte waar ook volwassenen en vooral ouderen naar hunkeren.  

Van aai tot zoen. 

Of het nu gaat over een helende handdruk, een kriebelend kieteltje, een knusse knuffel, een stimulerende schouderklop, een terechtwijzende tik, een zinderende zoen of een onverwachte omhelzing, allemaal dragen ze bij tot het vervullen van de behoefte van aanraakrijkdom. Dat je iemand aanraakt doet je vertellen zonder woorden; ik zie je, ik zie je zonder je verleden, ik zie je zoals je nu bent. Je mag er ZIJN.

Ontrafelen van omgangscodes?

Zoals ik de zoon - nu 11 jaar - als baby urenlang kon gevangen houden in mijn warme armen, zo word ik onaangekondigd verplicht mijn liefdevolle knuffel aan de schoolpoort te veranderen naar een stoerdere high five. (Wegens te klef, te kleuterachtig en not done met klasgenootjes in de buurt. ;-))
Zo zal ik de accountmanager bij haar maandelijks bezoek aan het salon ook niet begroeten met een stevige schouderklop maar liever met een vriendelijke handdruk. 

Kippenvel...

Waar ik van huiver is het besef dat vooral ouderen zich erg rusteloos in hun vel kunnen voelen door het aantal afnemende aanrakingen. De tastzin blijft alsnog langer actief dan alle andere zintuigen en zo blijven ze treurend op hun honger zitten. Dàt heeft het omaatje dus bij mijn volgende bezoekje tegoed; een zachte strijk over haar verkleumde ruggetje.

Er valt wat aan te doen.

Sommige vrouwen hebben slimme trucjes en laten zich op geregelde tijdstippen onderhouden in het schoonheidssalon. Kwalitatieve massages geven een stillend effect op die rammelende huidhonger. Een professionele massage tijdens je gelaatsverzorging van je nek en je schouders kan heel helend zijn. Maar ojee,.. als dat moment voorbij is: hello reality check!

Voor al wie zijn medemens wil trakteren op iets moois tijdens deze warme week; omhels en omarm, knuffel en frutsel, knijp en kneed mekander lief! Wedden dat je er een warm hart van krijgt?

 

Feestelijke groetjes!

Skin xx

 

By Katrien Sterckx 19.12.2017 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het mysterie van huidhonger.

Niet perfek ;-)

Wanneer je 'OH BEAUTY' probeert te maken met zilveren balonnen en je de 't' bent vergeten te kopen. #oops #voorbereidingenbeautydag 

 

By Katrien Sterckx 12.12.2017

Niet perfek ;-)

3 last-minute beautytips voor Kerstmis!

Ooooh, de mooiste tijd van het jaar komt er bijna aan. Wat we onder de kerstboom klaarfixten voor de kinderen, onze mannen en andere familieleden lukte perfect. Alleen zélf nog de tijd vinden om je eigen beauty-wishlist af te werken lijkt moeilijker. Ik deel je 3 last-minute beautytips voor je stralendste zelf.

TIP 1: Boek tijdig je afspraak.
Plan liever je eigen agenda in dan rekening te moeten houden met de agenda van het salon. Want een slimme meid, boekt haar afspraken op tijd ;-)
T: 02 688 41 00

TIP 2: Vraag naar een korte versie van je gewoonlijke verzorging.
Ging dat tijdig inplannen (zie tip 1) toch niet zo vlotjes?
Vraag dan in het salon naar onze 'Mini-Powerboost' en verkort je traditionele gelaatsverzorging met 3 kwartier!
Minimum tijd = maximum effect. 
De Mini-Powerboost bestaat uit:

 • Reiniging
 • Scrub
 • Flashmasker en klaar!

25 min = 25 euro

TIP 3: Gelcolor in plaats van nagellak.
Mooi gelakte nagels langer dan 5 dagen? Of 7 dagen? Of 14 dagen...?! Plan je gelcolor in tot 10 dagen voor Kerstmis en blijf pictureperfect 3 weken lang. Tot Nieuwjaar als je wil. Mooi meegenomen, toch?

 

Fijne feestdagen!

Skin xx

 

By Katrien Sterckx 06.12.2017

3 last-minute beautytips voor Kerstmis!

Het verhaal achter 4VOO.

Maten, makkers, mannen van Skin,

Met veel interesse luister ik naar jullie huidissues. Jullie vertellen me in vertrouwen over de hardnekkige, witte schilfers tussen jullie wenkbrauwen, jullie glimmende neuzen, irritaties na het scheren en steeds ingroeiende baardharen. Ik ben al een hele poos geïntrigeerd door deze materie en wilde eindelijk weten hoe dat nu zit met die fameuze mannenhuid. 

En dat .. na 22 jaar ervaring met vrouwensmeersels?

Waarom ik me nog nooit eerder in mijn leven heb verdiept in mannenverzorging? Tot nu toe heb ik me erg gespecialiseerd in de huidverbetering voor vrouwen en wist ik (nog) niet dat een mannenhuid wel degelijk anders opgebouwd is dan een vrouwenhuid. Hoe komt het anders dat de heren die naar mijn salon komen toch nog bleven sukkelen met scheerbrand, dermatitis en droge kinnen?

Weken van speurwerk. 

Ik ging op zoek naar oplossingen voor jullie huidproblemen. Een zomer lang verdiepte ik me in deze specifieke verzorgingstak van huidverbetering. 
Mijn nieuwsgierigheid werd nog meer gewekt toen ik op een Instagramfoto stuitte van Katleen Vrombaut, ontwikkelaar van Men3, exclusief distributeur van 4VOO en experte in mannenverzorging! Op de bewuste foto zag ik een dame die een mannenbaard scheert mét open mes..?! Daar wilde ik het fijne en het mijne over weten ;-)

De klik!

We ontmoette elkaar op Estetika Brussel, hét walhalla voor beautylovers en skincare addicts. Het klikte meteen! Haar drive en passie waarmee ze over 4VOO en Men3 praatte werkte erg aanstekelijk. 4VOO is een Canadees merk uitsluitend gecreëerd voor de mannenhuid bestaande uit shave, clean en anti-age producten op basis van zijde en peptiden. De voor en na-effecten zijn verbluffend goed. De huid voelt super soft, maar wordt niet glimmend. 

Een dame met ballen. 

Men3 is Katleens eigen creatie. Knap staaltje ondernemerschap van de Leuvense apothekeres om op eigen houtje een nieuwe mannenlijn uit de grond te stampen in een wereld waar je van denkt dat alles toch al uitgevonden is.
Maar Men3 maakt zijn beloftes waar en helpt de mannenhuid van zijn issues af. De doeltreffende scheerproducten liften jullie scheerritueel naar een hoger niveau en verlost jullie van eczeem, schilfers en overgevoeligheid ter hoogte van de baard. 

Aan de slag, Katrien.

Na het doorlopen van verplichte opleidingsdagen mag ik mezelf als 'skincoach for men' noemen. Daarbovenop is in het salon een exclusieve mannencabine ingericht.
For men only! Een stoere verzorgingsruimte waar jullie in alle rust en zonder gêne kunnen ondervinden wat de effecten zijn van een heren Powerboost Treatment. Simple, clean and no fuss.

Deal?

20 min = 20 euro. 
Afspraak maken? Klik op deze link!

 

Met vriendelijke groet,
Skin.

 

By Katrien Sterckx 06.12.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal achter 4VOO.

Save the date: vrijdag 15 december

Beste beautylover,

In december liggen er maar liefst twee feestelijke acties onder de kerstboom bij Skin Esthetiek. Jij mag er één kiezen. Om voluit van te genieten.

'Tipje van de sluier, Katrien?'
Hou je mailbox, facebook en brievenbus in de gaten. En verneem binnenkort meer over onze buitengewone beauty-verwenacties.

'Wanneer is het, Katrien? Genieten is echt iets voor mij.'
Vrijdag 15 december tussen 10 en 16 uur: alvast saven, die date!

Liefs,
Katrien

 

 

 

 

 

Save the date: vrijdag 15 december

Hoe werkt Botox precies?

Ik denk dat het vrij safe is om te zeggen dat we allemaal botuline toxine kennen? Kortweg Botox.
Cosmetisch wordt de stof gebruikt om aangezichtsspieren selectief en tijdelijk te verlammen om zo rimpels te onderdrukken. Love it or hate it .. je vindt het 'wow' òf je vindt het 'helemaal niks'. Een tussenweg is bijna niet mogelijk.  

Wat is Botox?

'Botox' is eigenlijk de merknaam voor het eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Het product zelf heet botuline toxine. Er zijn nog andere merken zoals Azzalure, BoCouture en Vistabel. 

Wat doet het?

Door botuline toxine in een spier te spuiten wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt tijdelijk stilgelegd. Want in je lichaam seinen neurotransmitters signalen naar de spieren om samen te trekken. Botox blokkeert de werking van die neurotransmitters zodat je spieren niet samentrekken, maar ontspannen. Omdat er na een paar uur geen signalen meer naar de spier gaan, verslapt of verlamt deze.  

Is het blijvend?

Na drie tot zes maanden herstelt de functie van de zenuw zich omdat er terug nieuwe takjes uitgroeien naar de spier, die weer normaal gaat functioneren. 

Waarom zou je?

Ga eerst bij jezelf te rade. Waarom wil ik dit? Leg je jezelf een bepaalde 'schoonheidsdruk' op?
Met het ouder worden verdwijnt het vetlaagje onder je gelaatshuid en wordt ze dunner. Daardoor gaat je huid hangen en verslappen. Met injectables kun je dat proces tijdelijk halt toe roepen. Maar daarmee wil ik niet perse zeggen dat je er mooier van wordt. De kunst zit hem in de geoefende hand van je arts, de hoeveelheid die gebruikt wordt, en waar.  

Prikdiploma

Goede cosmetische artsen zijn diegene die dagelijks injecteren. Hij of zij weet precies waar de injectable terecht moet komen en hoe je huid en spieren erop reageren. 

Mocht je toch besluiten, onthou dan

 • Laat je behandelen in een degelijke (privé)kliniek waar hygiënische regels gerespecteerd worden
 • Wat met onverwachte bijwerkingen?
 • Informeer naar de tarieven
 • Het beste moment voor een cosmetische ingreep is tussen 45 en 60 jaar

 

Hoe sta jij tegenover die rimpelloze snoetjes? Vind je ze mooi? Maken ze je soms onzeker? 
Of maak je je niet teveel zorgen over je uiterlijk? Elke leeftijd zijn charme?

 

By Katrien Sterckx 02.11.2017 

 

 

 

Hoe werkt Botox precies?

Q&A : Wat doet een BB crème? Of CC crème? DD, EE en GG crème?

Tegenwoordig is het assortiment foundations enorm uitgebreid. Van BB, CC, DD, .. over highlighters en sunkissed glows tot gekleurde dagcrèmes en liquid powders. Ik maak je wegwijs in het alfabet van de dubbeleletter-crèmes. 

 • BB crème staat voor Blemish & Balm
  - geeft een lichte dekking
  - egaliseert, beschermt en corrigeert de huid
  - camoufleert littekens
  - resultaat is zeer naturel
 • CC crème staat voor Colour & Correcting
  - geeft geen dekking
  - ideaal voor dames met kleurverschillen op hun huid
  - vrij transparant qua finish
  - voelt minder dik aan dan een BB crème
 • DD crème staat voor Daily & Defense
  - hot hot hot in Amerika maar bij ons nog niet zo bekend
  - bevat vaak veel antioxidanten
  - heeft een hoog ingebouwde zonnefilter
  - geeft eeen klein beetje kleur met zeer transparante finish
 • EE crème staat voor Even & Effect
  - onderdrukt hyperpigmentatie (bruine vlekjes)
  - geeft een hele mooie opgelichte, heldere teint
 • GG crème staat voor Genius & Glow
  - voor een mooie sunkissed glow
  - geschikt voor alle dames jong of oud
  - bekijk het als een vloeibare bronzer of 'woestijnzand'
  - hydrateert je huid 24 uur lang

 

Sta je soms te twijfelen tussen twee kleuren foundation? De ene net te licht en de andere te donker? Kies dan altijd voor de net iets frissere variant. De lichtste kleur dus. Dat geeft een veel jonger, frisser en zonniger resultaat dan wanneer je met een te donkere foundation aan de slag gaat. 


Remember pretty ladies; foundation dient niet om te bruinen maar om je gezicht te egaliseren. 'Kleur' en 'diepte geven' doen we met een blush of highlighter.

 

Skin x

 

By Katrien Sterckx 19.10.2017

 

 

Q&A : Wat doet een BB crème? Of CC crème? DD, EE en GG crème?

T van Tomaat

De stof lycopeen, die in een geconcentreerde vorm in tomatenpasta te vinden is, heeft namelijk het vermogen verbranding van de huid onder invloed van uv-straling te verminderen. #natuurlijkmooi 

 

By Katrien Sterckx 14.10.2017

QUIZ : Houden of wegdoen?

- Cleaning out my beautycase -

Doe mee met de Skin Esthetiek-quiz en kom te weten welke beautyproducten je kan houden of welke je mag wegdoen. 

 1. Oude make-up overboord
  Het najaar is het uitgelezen moment om je badkamerplank grondig te beoordelen voor next winter. Zijn al je maquillageproducten nog goed voor gebruik? Is die mascara nog veilig? Zijn de penselen netjes genoeg? Check alles en onderneem actie.
 2. Bepaal je stijl
  Weet je niet precies met welke make-up jij je top voelt? Doe een rondje Pinterest of loop langs voor make-up advies bij je favoriete schoonheidsspecialiste. *winkwink
 3. Behoud je basics
  Je maquillagetasje bestaat uit goede basisartikelen. Een mooie lippenstift, zwarte mascara en een past-bij-alles-oogschaduwpalet. Glitters, glossy wangenrood of vederwimpers heb je eigenlijk niet nodig.

Vuilniszak vol? 

Maquillage meegeven aan de vuilnisman is zonde. Als je items toch nog goed zijn of je hebt een miskoop gedaan, dan kan je een beautyavondje organiseren met je besties, je spullen doneren of het verkopen op een hippe vlooienmarkt!

 

Wie van jullie houdt haar spulletjes netjes geordend? Of ervaart hetzelfde probleem als ik: soms te slordig zonder opruimzin! Tips zijn welkom! :-)

 

By Katrien Sterckx 09.10.2017

QUIZ : Houden of wegdoen?

Facial-van-het-moment #najaar2017

Voel je het ook al? Het wordt terug kouder en onze huid vraagt wat meer liefde en verzorging. Ik geef je graag een kijkje in het beautymenu van Skin Esthetiek om de facial-van-het-moment te ontdekken.

Als je wil werken op pollutie en UV-gevaar dan is het 'Cityproof O2 Arrangement' zeker iets voor jou.

Zuurstofverzorgingen zijn dit najaar niet weg te denken uit het beautymenu. Heel diepgaand en heerlijk rijk, zoals je van een GdC gelaatsverzorging verwacht.

En ook helemaal giftset-inclusive. Dus laat deze fantastische facial met leuke extra's je welbevallen. Het wordt een all around pakket, letterlijk een arrangement van top tot teen. 

Het 'Cityproof O2 Arrangement' bestaat uit 3 stappen ;

 1. Ontvangst met druif/appelsapje (eigen oogst) 
 2. De facial : ritueel voeten, Kirei met warme handdoek en olie, melk, tonic, bubbelpeeling, vapo, eyebrowshape, recoverymassage, serum met DTI, citymask, tonic, eindritueel Kirei, afsluiten met rugritueel. 
 3. 1st Essence serum 50 ml 

Ohja, ik steek ook nog cadeautjes in je beautybag :

 • Fullsize dagcrème O2 (50ml)
 • Melk en lotion (2x 50 ml)
 • Manicure Citytreat (tijdens het arr.)

Je kan het arrangement doen tot einde voorraad. Dus dat loopt nog enkele weekjes. Als je kan, DOEN .. want ik vind het echt superleuk om jouw huid ook herfstproof te maken! En anders, zeker in je agenda zetten voor november!

Had je al gehoord van zuurstofbehandelingen?
Heb jij je skincare al verwisseld voor het najaar? 

 

By Katrien Sterckx 30.09.2017

 

 

Facial-van-het-moment #najaar2017

Het zal er stuiven

Als je even rondkijkt in het schoonheidsrayon zal je merken dat invloeden uit het Verre Oosten steeds vaker opduiken bij Europese brands.

Beschermende, verkoelende en hydraterende 'mists' zijn handige meeneemsprays die hun oorsprong vinden in supercity's als Tokyo en Hongkong.

Om aan het tempo van de stad met grijze uitlaatdampen en minuscule stofpartikels te weerstaan lanceerden ze bij Germaine de Capuccini een schoonheidsnevel. 'Secret Mist' Excel Therapy 02. 

Waarom zou je een verstuifbare huidverzorging gebruiken? 

 • Je woont in een stad of verstedelijkte omgeving
 • Je bent een roker
 • Werkt lange dagen op kantoor
 • Wilt fris blijven tijdens het sporten
 • Je wilt je make-up fixeren
 • Je wilt beschermt zijn tegen UV-stralen
 • Gaat graag picobello naar feestjes

Herkenbare argumenten? Leuk!

Laat me je ook even vertellen dat 'Secret Mist Excel Therapy 02' een delicaat parfum heeft, liftend en hydraterend inwerkt, niet plakt, geen vettig laagje achterlaat en past in elke handtas. 

3 woorden: I LOVE IT. 

 

By Katrien Sterckx 27.09.2017

Het zal er stuiven

Let's talk! #detoxen

Ok lieve lezers, let's talk!

Ik wil het vandaag eens hebben over detoxen. Hoe staan jullie er tegenover? Heb jij al een detoxkuur gedaan? En hoe ging dat dan in zijn werk? Welke waren de effecten op je lichaam en huid? Of wil je net helemaal niets weten van ontgiften?

Ik moet eerlijk zijn. 'Vroeger' was ik niet zo van het healthy, macrobiotisch, detox etc - type. Maar ik begin steeds meer de positieve effecten in te zien die ze teweegbrengen met mijn lichaam en huid. 

Er bestaan ontzettend veel rituelen om giftige stoffen uit je lichaam te krijgen, om je stofwisseling een nieuwe start te geven of je diepgaande balans weer terug te brengen.

Sapkuren, ayurvedische ontgiftingsdagen, detoxen van het suikergevaar zijn de bekendste. Helemaal thuis ben ik nog niet in deze materie en zit nog volop in de ontdekkingsfase, dus ben ik wat voorzichtiger met uitspraken hierrond. 

Wat ik wél weet is dat stoombaden, sauna's en jacuzzi's eenvoudige maar zeer effectieve manieren zijn om te detoxen. Ze geven mij nèt dat leuke extraatje aan mijn ontgiftingsproces. (de vinkjes kunnen gezet worden; superlang relaxen, slaatje en sapjes) 

Bovendien helpen de hitte en de vochtigheid mijn bloedsomloop te bevorderen waardoor mijn weefsels meer zuurstof krijgen, afvalstoffen beter gaan afvoeren en ik me meer in balans voel. 
 

Vertel me! 
Hoe ziet jouw detoxkuur eruit? 
Hou je ook een detox-dagboek bij? 
Of wil je helemaal niet detoxen?

 

By Katrien Sterckx 21.09.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let’s talk! #detoxen

When two become one..

Ladies. Guys. Er is nieuws uit Beauty-Business-Land!

Ik vind het zelf altijd geweldig als ik de passie én de knowhow én de groei van een bedrijf zie doorstralen naar een unieke verkoopsovereenkomst. Check, check en nog eens check bij Germaine de Capuccini. 

Saisons (GdC, Benelux) is nu officieel dochteronderneming van Germaine de Capuccini Spanje. HOERA!
Germaine de Capucccini Spanje heeft al dochterondernemingen in Italië, Dominicaanse Republiek en Colombia. Nu dus ook in België! 

Zilver voor ons landje!

Op internationaal niveau behaalt Saisons 8% van de totale omzet van Germaine de Capuccini en scoort daarmee de tweede plaats.

 1. Italië 17%
 2. België 8%
 3. Mexico 6%
 4. Groot-Brittanië 5%  

Wat betekent dat voor Belgische klanten?

Zonder twijfel een nog betere opgeleide schoonheidsspecialiste, beautynieuws heet van de naald, new-in products à la carte en superleuke promoties met meer mogelijkheden. Net zoals ik het graag wil.

Dus, ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden. Ik heb er alvast véél zin in!

YAY!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 02.08.2017 

 

When two become one..

Team kamp #ardennen

Ik stond ermee in mijn handen en ik heb hem laten liggen.. mijn make-uptas. Hij is huge qua formaat en redelijk gevuld tot aan de rits. Propvol as we speak. Maar die ga ik dus thuislaten. Want mid-juli mag ik mee richting Ardennen op tentenkamp. 10 dagen bijna make-uploos door het leven gaan, heeeerlijk!

Wat ook wil zeggen dat ik de komende 2 weken geen blogje zal posten. Meteen ook een digi-detox zeg maar. Geen pc, geen telefoon, geen wifi op de wei. Hallooo-kes campinglife!

Naar waar ga jij dit jaar met vakantie?

Liefs,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 13.07.2017

 

Team kamp #ardennen

Q van Quinoa

Alles wat je wil weten over deze supergraansoort! Quinoa heeft een bijzonder eiwitgehalte. 15%! Dat is voor een plantaardig gewas vrij hoog. Onze huid, haar, nagels, spieren en botten bestaan (grotendeels) uit eiwitten. Een beautyfood bij uitstek dus! Verder bevat quinoa ook vitamine E, mineralen, koper en magnesium. 

 

By Katrien Sterckx 08.07.2017

Teach me : 7 haalbare tips voor mooie wenkies

'Ik krijg mijn wenkbrauwen niet gelijk.' Ik hoorde het enkele dagen geleden nog bij mij in het salon. En oh, ik vond het heel herkenbaar want weet je, dat is nu één van de moeilijkste beautyklusjes ooit! Zelf je wenkies onderhanden nemen, daar krijg ik óók stress van. Of de ene staat hoger dan de andere of de andere lijkt dunner dan de ene .. Herkenbaar? 

Must-haves voor een mooi resultaat!

 • Neem een normale spiegel : met een extra-vergrotende spiegel heb je meer kans op overepileren
 • Een goede epileertang : scherp, symmetrisch en steriel
 • Wenkbrauwschaartje : springerige haartjes knip je veilig weg 

Werk aan de winkel #huphup

 • Haartje per haartje : zo kan je makkelijker correcties uitvoeren dan wanneer je ze met bosjes wegmaait
 • Enkel aan de onderkant : creëer een lift-effect en no droopy-eyes for you!
 • Span je huid op met 2 vingers : minder rode uitslag en mini bloeduitstortingen
 • Lijd niet aan unibrowfobie :  niemand wil Frieda Kahlo-wenkies, akkoord. Maar wanneer je teveel haartjes boven je neus weghaalt staan je ogen optisch verder uit elkaar, lijkt je neus groter en verandert de morfologie van je gezicht. Liever geen scheermesje gebruiken tussen je wenkbrauwen maar epileer zorgvuldig met een pincet 

Oops, iets te enthousiast geweest met plukken?

Het overkomt de beste. Met een speciaal wenkbrauwpotlood vul je zo de gaten in. Imiteer korte getekende haartjes tussen je echte en tover je warrige strookjes om tot brows on fleek!

Blij met je perfecte wenkbrauwen? Super! Dat màg! Het gaat immers om de kleine dingen in het leven hé .. toch? ;-)

 

Liefs,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 06.07.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teach me : 7 haalbare tips voor mooie wenkies

Rondje hyaluron.

Kleine vreugdesprongetjes in mijn hart toen ik hoorde dat er bij Germaine de Capuccini een hydraterend serum in de maak was. Ik had in de wandelgangen van beautyland al rumors opgevangen over de komst van de nieuwe favoriet. En nu eindelijk is 'ie d'er! Hip hip! Want een vochtinbrengende booster zat nog niet in het gamma. 

Wat is hyaluron?

In onze dermis, dat is de huidlaag vlak onder je opperhuid, bevinden zich fibroblasten. Deze veelzijdige cellen zijn net kleine fabriekjes die zorgen voor de aanmaak van oa; collageen- en elastinevezels. Daarnaast maken ze ook hyaluronzuur aan dat zorgt voor de hydratatie van je huid. 

Afname bij ouder worden..

De lichaamseigen hoeveelheid hyaluronzuur daalt met de leeftijd. Wanneer we 35 jaar zijn beschikt onze huid over 65% hyaluronzuur. Op 60 jaar blijft er nog maar een goeie 20% over. En de kenmerken kennen we allemaal, de oudere huid oogt minder soepel, voelt droger en is minder vol dan de jonge huid. 

Moisturizer met medaille!

Hyaluron is kampioen hydratatie! De stof in kwestie is in staat om 1000x (je leest het goed :-)) zijn eigen gewicht in water aan zich te binden. Om de hele vochthuishouding van je huid continu te laten verlopen, is er een smeermiddel nodig, zoals olie in een automotor. In de huid is dat.. juist ja, WATER! 

Je wilt je huidje graag helpen?

'Hyaluronic Force' is géweldig als je wil werken op het hydrateren van je diepliggende huidlagen en je een extra vochtboost aan je poriën wil geven. Deze new-in voelt als volgt :

 • Vederlicht : bij elke applicatie voelt je huid lekker fris aan
 • Geen parfum : zà-lig als je wil gaan 'layeren' en laag-boven-laag (serum + booster + dagcrème) wil toepassen
 • Makkelijk in gebruik : hoera voor het mini-pompje met maxi-druppelteller

Look & feel!

Wie zichzelf de komende dagen op een rondje hyaluron wil trakteren kan kennis maken met ons 'HYDRAFORCE ARRANGEMENT'. Een intensieve treatment met langhoudende hydratatie als focus. 

 • Ontvangst met een fris glaasje infused water (aardbei-kiwi)
 • Hydracure gelaatsverzorging (melk-tonic-srub-vapo-eyebrowshape-serum-DTI-massage-masker-DTI-dagcrème, 90 min.)
 • Massage van de onderbenen met bodylotion Smart Sorbet
 • Full size Hyaluronic Force serum 30 ml

JOUW GESCHENK : Full size Hydracure dagcrème 50 ml.

 

Een mens zou van minder dorst krijgen. :-)

Tot volgende week!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 28.06.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondje hyaluron.

P van Pepermunt

Olie van pepermunt is niet alleen ontstekingsremmend en verkoelend maar bevordert ook de doorbloeding en werkt ontgiftend.

By Katrien Sterckx 24.06.2017

Passie wakkert passie aan!

Hoi-oi lezers!

Vergeef me nu al mijn woorden van lof en zinnen die vol staan met superlatieven. Maar als ik naar Schoten mag om een opleidingsdag te volgen bij Germaine de Capuccini dan keer ik steeds terug met een mega-voldaan gevoel en met een energieboost van jewelste.

Om meteen de puntjes op de i te zetten, als zelfstandige ondernemer ben ik niet verplicht om theoretische sessies te volgen bij mijn huismerk en word ik niet gedwongen om bepaalde cursussen bij te wonen. Het is mijn bewuste keuze om bij te leren en te groeien. Het stilt mijn honger naar nog meer beautykennis. Want als je een cursusdag mist dan mis je superbelangrijke info die je niet kan sharen met je klanten. En die zijn elke druppel info meer dan waard!

Mijn ervaring? 

Saisons speelt met service, kwaliteit en productkennis alsof het niets is. Onmisbare pijlers die de klassieke workshops bij andere firma's overstijgen. Gastvrij maar ook erg professioneel. Trendgevoelig en kritisch. Innovatief en traditioneel. Vandaag ligt de focus op bijleren, maar ook updaten en ideeën uitwisselen met collegae schoonheidsspecialisten zijn belangrijk! Er wordt héél wat beroepskennis gedeeld en skincare-kwowledge uitgewisseld. Erg fijn om bij te praten met deze skincarelovers! Heerlijk!

Jasmine en co van het ontvangstcomité, zaakvoerster Micheline en opleidingsmanager Esti (jouw teach-skills zijn top) streven steeds naar een succesvolle opleidingsdag. Met de uiterste zorg worden we ondergedompeld in de wereld van huidverbetering en skincaretreatments. Knowhow, communicatie en visie zijn de kracht van dit topbedrijf! Een plaatje dat tot in de details klopt. 

Een heerlijk kopje koffie om de ochtendstress gauw te vergeten, vervolgens ontvangen te worden in een opleidingsruimte die clean is en orde uitstraalt doen mij verleiden. Elk detail ademt GdC uit. Dat oogt niet alleen mooi, het brengt ook rust en geeft een prachtig luxegevoel. De presentatie verloopt superprofessioneel met tijd voor een Q&A kwartier als break. Een dankbaar momentje even bij te kletsen met collega's die gedurende de jaren vriendinnen geworden zijn. Na de pauze krijgen we de kans om alle geziene theorie toe te passen in een workshop. Huidverwennerij op en top! Van diep reinigen, exfoliëren, serums boordevol hyaluronzuren en heerlijke maskertjes. Pure huidpampering! Ik sluit de lesdag af bij Sandra, Queen of Stock! Fijne dame die mijn bestelling zorgvuldig noteert. Bij mijn afscheid krijg ik nog een goodiebag mét een skincare prezzie voor mezelf. Dankjewel Saisons!

Ik vond het zo'n geweldige voormiddag. Saisons doet het weer! Ik ben nu, na zoveel jaar, nog steeds een echte Germaine de Capuccini-fan en altijd benieuwd naar hun nieuwste lanceringen. 

En er staat jullie nog heel wat beautynieuws te verwachten over wat ik precies geleerd heb die dag. Ik vertel jullie er graag meer over in een volgende blog. 

Want passie werkt aanstekelijk, ik zei het toch! ;-)

Liefs, 
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 21.06.2017

 

 

Passie wakkert passie aan!

O van Oester

Oesters bevatten elementen die de huid zuiveren. Zeevruchten zijn echte beautybommen. Oesters zijn caloriearm en zitten boordevol omega 3-vetzuren, zink, vitamine E, magnesium en eiwitten. Ze verlenen de huid vochtigheid en flexibiliteit en stimuleren de collageenproductie waardoor je minder rimpeltjes krijgt.

 

By Katrien Sterckx 18.06.2017

Heb jij een city skin? Zo help je ze te onderhouden.

Hello city girl!

Ook al woon je in een landelijke omgeving, je brengt vaak veel tijd door in de stad. 's Ochtends op weg naar kantoor, 's middags luchen in de bistro en 's avonds gaan stappen met vrienden. Die stadsbuzz is erg fijn! Altijd iets te doen, iets te zien en iets te ontdekken. Maar behalve die energie en leuke sfeer die ze geeft, zorgt het ook voor een grauwe huid, verstopte poriën en -ja hoor- meer rimpels. Best wel eng wat stadsvervuiling, fijn stof en mini-roetdeeltjes met je huid doen. Onderschat ook de stress niet van dat hollen naar die laatste trein en dat bollen naar een volgende afspraak. 

Exactly, stressvol. Maar goed, verhuizen is geen optie want een mens went nu eenmaal snel aan superlekkere koffie en winkels zo kort in de buurt. :-)

Een maskerdagje invoegen in je beautyritueel is een beter idee. Bijvoorbeeld, op woensdagavond (wat doe je anders), Netflix, chill en een gezichtsmaskertje. Na een maandje hebben 94% van onze klanten aangegeven dat hun huid egaler was en 89% zag een stralende teint terug. 

Nieuwsgierig geworden naar jouw effect van een gezichtsmasker? Loop even binnen in onze beautyshop voor jouw city skin solution

 

Tot gauw,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 15.06.2017

Heb jij een city skin? Zo help je ze te onderhouden.

N van Nectarine

Necatrine is een heerlijk snackvrucht. In nectarine zitten antioxidanten die het lichaam gelijk omzet in vitamine A. Die vitamine A stimuleert de celdeling, vermindert de afbraak van collageen. 

 

By Katrien Sterckx 10.07.2017

Q&A : Waarom houdt mijn oogschaduw niet?

Dag mooie vrouw!

Zal ik je nog eens een beautytip verklappen? Eentje waar vele vrouwen last van hebben. Oogschaduw die niet lang houdt of in lijntjes trekt. Niet leuk en oogt wat slordig.

 • Je oogschaduw is van mindere kwaliteit
  Deze is vaak niet genoeg gepigmenteerd en bevat niet genoeg kleur om mooi te blijven zitten.
 • Je ooglid is te vettig
  Oogcrème, highlighter of foundation zijn geen goede basis voor je make-up. Ze nemen je lichaamstemperatuur op waardoor de producten op je ooglid vloeibaarder worden. Een oogschaduw daarbovenop aanbrengen leidt tot 'lijntjes'. Breng op het 'bewegende' gedeelte van je oog liever geen crèmes aan.  
 • De textuur van je oogschaduw past niet bij je huid
  Heb je van nature al een vette huid, gebruik dan geen oogschaduwstick maar liever een poeder.

De oplossing?
Investeer in een goed, kwaliteitsvol product. Dit hoeft je geen arm van je lijf te kosten maar je zal merken dat je er meer plezier aan beleeft. :-)
Gebruik een oogprimer. Die fixeert je oogschaduw beter zodat 'ie mooi en langdurig blijft zitten. 

 

Succes!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 08.06.2017

 

Q&A : Waarom houdt mijn oogschaduw niet?

Een gezonde brons? Dat doe je zo!

Hello Sun-kissed babe!

4 slimme tips om je gebronsde huid langer vast te houden. 

 • Srubben
  Verwen jezelf met een uitgebreide scrubsessie voor het zonnen. Je verwijdert dode huidcellen waardoor je kleurtje sneller vormt.
 • Hydrateren
  Hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe mooier bruin ze blijft. Goed aftersunnen en veel drinken doen wonderen. Dode huidcellen krijgen minder kans en je huid ziet er gezond, vitaal en sun-kissed uit.
 • Smeren
  Kies een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, smeer je om de twee uur in, enne .. in de schaduw word je ook bruin!
 • A fake tan to die for
  Je kan de natuur ook een handje helpen. Zonnepoeder, een gekleurde dagcrème of een verderlichte fond-de-teint, een handige zelfbruiner .. Daar heb je je fake tan to die for! Ik adviseer je graag over onze topproducten. 

Sun-kissed kisses!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 30.05.2017

 

 

Een gezonde brons? Dat doe je zo!

M van Mango

Mango zorgt ervoor dat verstopte poriën in de huid zich openen. Het is één de meest effectieve vruchten tegen deze aandoening. De hele huid is gebaat bij het eten van mango en zorgt ervoor dat deze er zachter en glanzend gaat uitzien.

By Katrien Sterckx 20.05.2017

Zo krijg je je nagellakflesje wèl open.

19.30u - Duisburg.            

Afspraak om 20u in Leuven voor een gezellig etentje with the girls. En nèt nu je die mooie kleur wil lakken, is je flesje niet meer open te krijgen. Tevergeefs onder de warme waterkraan houden helpt niet, je tanden erop stukbijten hoeft niet en tussen de badkamerdeur klemmen mag niet. Muurvast zit 'ie. Voordat je het opgeeft om alles in de vuilbak te kieperen, heb ik deze geweldige beauty hack voor je. Wedden dat het nu wel lukt?

Wikkel een doodgewone elastiek rond de hals van het flesje waardoor je meer grip krijgt om het dopje los te draaien. Whoop whoop!! Piece of cake!

Extra tip: Maak na elk gebruik de flessenhals schoon met dissolvant op een wipe'je. 

En nu, .. lakken maar en genieten van die fijne avond!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 18.05.2017

 

 

 

Zo krijg je je nagellakflesje wèl open.

J van Jojoba

Jojoba-olie wordt enkel uitwendig gebruikt. Krachtig tegen eczeem, psoriasis, geïrriteerde en vette huidjes. Effectief tegen een jeukende hoofdhuid en droog haar. Jojoba-olie voelt niet vet aan en is daardoor ook een prima basis voor make up. Van jojoba-olie zijn geen tegenwerkingen bekend. Lang leve jojoba!

 

By Katrien Sterckx 13.05.2017

Een noot is een geur.

Hoihoi beautylover, 

Tijdens mijn opleiding Schoonheidsverzorging werkte ik in het laatste jaar aan mijn eindwerk met als onderwerp, 'Parfum'. Bij toeval heb ik die schrijfsels teruggevonden en ja hoor; ze zijn nog steeds erg up to date! ;-) In een notendop vertel ik jou graag wat meer over het geurige water. 

Parfumeurs gebruiken noten zoals componisten dit doen. Ze bouwen en brengen de (geur)noten aan in lagen om zo een mooi parfum te creëren. Net als bij muzieknoten zijn sommige geurnoten licht en fris, andere intens en vol. Vanaf het moment dat je een vleugje verstuift, gaat het parfum doorheen verschillende fases. Elke fase heeft een verschillende graad van vluchtigheid. Een noot is dus een geur. 

De 'architectuur' van een parfum is te vergelijken met een piramide. Spits, fris en vluchtig bovenaan, intens en langruikend onderaan.

De hoofd-, of topnoten.
Dat zijn de eerste geurnoten die je ruikt als je je parfum gebruikt. Ze zijn erg vluchtig en ruiken fris, fruitig en soms zoet. Het zijn ook de eerste noten die verdampen. Sommige al na 10 minuutjes. Citroen, meloen en bes zijn populaire topnoten.

De middel-, of hartnoten.
Wanneer de topnoten vervlogen zijn, is het de beurt aan de hartnoten. Zij vormen de kern van je parfum. Aangename prikkelende kruiden en specerijen zoals rozemarijn, kardemom en nootmuskaat. Vaak ook bloemen zoals jasmijn en gardenia. Hartnoten blijven ongeveer een uurtje bestaan vooraleer ze zich mengen met de onderste basisnoten.

De basisnoten.
Ook wel 'de ziel van het parfum' genoemd. Basisnoten zijn de fundamenten van je parfum. De bodemnoten die alle ingrediënten samen houden. Dit is de geur die in je geheugen blijft. Ze dragen het parfum wel vier uur en langer. Basisnoten ruiken het meest intens en langdurig. Sandelhout en wierrookhars zijn er enkele. Dierlijke geurstoffen zoals ambergrijs, muskus, civet en castoreum worden vrijwel niet meer gebruikt.

 

Geurige groetjes,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 11.05.2017

 

 

 

 


 

 

Een noot is een geur.

Waarom ik geen gezichtsdoekjes gebruik?

Lekker makkelijk? Jup!
Goedkoop? Ook!
Heel nefast voor je huid? Helaas .. ja!

Gezichtsdoekjes zijn perfect voor als je make-up snelsnel wil bijwerken, maar ze halen niet al het vuil, fijn stof en maquillage van je gezicht af. Bovendien bevatten ze vaak chemische snelverdampende ingrediënten die je huid uitdrogen. De achtergebleven onzuiverheden zorgen voor onnodige problemen achteraf. Je moedigt acne en comedonen aan te blijven zitten in je poriën. Een no-go!

Een goede reiniging start je met milk en eindig je met water. Ga voor die mooie glowing skin!

 

Graag gedaan hé ;-)
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 04.05.2017

Waarom ik geen gezichtsdoekjes gebruik?

I van Ijs

Skin icing! Helemaal hot en happening in beautyland. Daar wil je toch alles over weten! Neem je ijsblokje al maar uit de diepvriezer en trek je handschoenen erbij aan want dit ritueeltje is prettig koud so .. it's getting chilly!

Tip : Leg het ijsblokje niet rechtstreeks op je gezicht maar laat het even 'nat' worden door te smelten.


Ijsklontjes helpen je bloedciculatie op je huid op gang te brengen en zorgen voor een natuurlijke glow. Ijsblokjes helpen ook om roodheid, ontstekingen en onzuiverheden tegen te gaan. Je kan ze ook even gebruiken als extra tonic. Om je poriën weer te sluiten. Skin icing werkt ook goed tegen de eerste tekenen van huidveroudering. Zie het als een natuurlijk botox en je kan er weer tegenaan. Ice ice baby!

Kiss,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 29.04.2017

Buh-bye melkflessen!

Sun's out, legs out!

Iets wat we al maanden lopen te verbergen in laarsjes en skinny jeansbroeken mogen we terug aan het daglicht laten zien. Juist ja, die benen. Stoppels, een blankwitte kleur, een verdwaalde pukkel .. niet meteen mooie dingen die je hoort te zien op je eerste blotebenendag. Hoogtijd voor een hoogstaand badkameruurtje!

Scrubben, harsen en bronzen. In deze volgorde hé Sunshine ;-)

Suc6!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 27.04.17

Buh-bye melkflessen!

Check je vlekje.

Hallo sunshine!

Dit blogje komt een beetje met vertraging wegens korte break naar een zonnige oord. :-) De zon op mijn snoet deed me goed maar met de lente binnen handbereik wil ik jullie graag attent maken op een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Eventjes heel serieus nu .. Namelijk het (laten) controleren van huidvlekjes. Die zijn lang niet allemaal even onschuldig. Moeder- en pigmentvlekken kunnen ontaarden in melanoom. Een zeer agressieve vorm van huidkanker die al in een vroeg stadium kan uitzaaien. Wanneer men melanoom vroeg kan ontdekken en verwijderen is de uitzaaikans klein en de overlevingskans groot.

Ken je de ABCDE regel al?
Elke letter staat voor een kenmerk van een vlekje dat wijst op een mogelijke overgang naar melanoom.

A = Assymetry (asymmetrisch)
B = Border (rand)
C = Colour (kleur)
D = Diameter (doorsnede)
E = Evolution, Elevation (verandering, ontstaan)

Heb je vlekjes waar je niet helemaal zeker van bent? www.gezondheid.be is handige site om eens op rond te kijken.

 

Doe de vlekcheck!

Doei,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 15.04.2017

Check je vlekje.

H van Haver

Heb je last van droge eczeem? Dan is haver goed voor jouw huid. De koolhydraten en eiwitten leggen namelijk een beschermlaagje op je huid waardoor je minder vocht verliest. De eiwitten zorgen voor een goede pH-waarde. De vetten uit de havermout versterken je huid en de flavonoïden kalmeren je roodheid.

 

By Katrien Sterckx 15.04.2017

Handverzorging voor beginners

Start to .. manicure!

Onverzorgde handen en afgebladderde nagels zijn een echte no-go. Verzorgd voor de dag komen begint met mooie handen. Bovendien denken we bij anti-aging meteen aan het gezicht. Maar je handen kunnen je ware leeftijd ook verklappen als je ze verwaarloost. 

How to? 

 • Investeer in een goede vijl
  Kies een stevige kartonnen vijl. Die is minder ruw dan een vijl uit metaal. 
 • Maak gebruik van een bokkenpootje
  Met een bokkenpootje duw je je nagelriemen zachtjes naar achter. Op die manier vergroot je je nagelplaat en creëer je een mooier vlak om te lakken. Je zal ook merken dat je de kans op losse velletjes verkleint.
 • Verwen jezelf met de aankoop van de zaligste handcrème ooit 
  Eentje die jij lekker vindt zodat je hem heel vaak kan gebruiken. :-)
 • Lak je nagels in een subtiel tintje.
  Ik hou erg van huidskleurtjes of nude tinten. Die ogen easy-chic zonder echt de aandacht te trekken.

 

Van deze verwennerij worden we blij!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 06.04.2017

 

 

 

Handverzorging voor beginners

E van Ei

Last van een vette huid? Eiwit bevat een groot deel proteïnen die de huid doen samentrekken. Het eigeel is een vitaminebom van B2, B5, B8, B9, ijzer en calcium. Eieren maken ook fijn haar sterker.

 

By Katrien Sterckx  01.04.2017

Survivalkit : Op het werk

Hello ladyboss,

Heb je een belangrijke meeting? Of moet je onverwachts een presentatie geven? Dan is het altijd handig om een extra make-uptasje te hebben op kantoor. Zo kan je nog even je make-up bijwerken en zie je er weer picobello uit! Een survivalkit helpt ook wanneer je naar een afterworkdrink mag. 

# Concealer = in de vorm van een pen om donkere kringen te laten verdwijnen
# Transparant compact poeder = om je huid te egaliseren en te matteren
# Blush = voor die frisse uitstraling
# Lippenbalsem of gloss = glanzende lippen staan mooier
# Zwarte eyeliner = your evergreen classic
# Een all around oogschaduw = liefst met subtiele satijnglans
# Minipenselen = superhandig om je make-up snel te finishen
# Een reistandenborstel en tandpasta = frisse tanden geven een fris gevoel
# Miniparfum = your signature scent. Of course ;-)

 

Klaar in 6 minuten en 20 seconden. Max! 

Go for it!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 30.03.2017

Survivalkit : Op het werk

D van Druif

Druiven zijn de vrucht van de goden door hun aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten. Druivensuiker geeft een energieboost. Verder bevatten druiven ook calcium, magnesium, fosfor en kalium. Druivenpitolie werkt anti-aging en huidverjongend. Voor mooie handen en nagels zijn rode druiven uitstekend. #natuurlijkmooi #lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 24.03.2017

Dilemma : Scrubben, 's morgens of 's avonds?

Dag beautyqueen,

Een vaakgestelde vraag in het salon. 'Scrub ik nu het best in de ochtend of liever 's avonds?' 
Wel, bij voorkeur liever 's avonds. Waarom?

 • Je hydrolipidefilm, je natuurlijke beschermingslaag, begint zich halverwege de nacht te vormen. Rond zeven uur 's morgens is ze zo goed als herstelt. Klaar om de dag te beginnen. Wanneer je dan een intense reiniging doet is je huidje weer 'gestript' en heeft ze vele uren nodig om te herstellen. Iets wat extra werk vraagt overdag want wil ze jou liever beschermen tegen invloeden van buitenaf.
 • Je huid is 's avonds ook gewoon vuil van make-up, transpiratie en luchtvervuiling. Een scrubritueel werkt dan logischer en bijgevolg help je huidje om 's nachts weer goed te herstellen. Get it? ;-)

 

Ziezo, vraagje opgelost! :-)
Veel scrubplezier!

Skin x

 

By Katrien Sterckx 22.03.2017

 

Dilemma : Scrubben, ’s morgens of ’s avonds?

C van Citroen

Werkt uitstekend voor een rijpere, verslapte huid. Citroen is reinigend en werkt adstrigerend of samentrekkend. Het bevordert de aanmaak van collageen en verstevigt je huid. #natuurlijkmooi #lovertheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 18.03.2017

Q&A : Waarom houdt mijn parfum niet?

Wanneer je favoriete luchtje niet lang genoeg meegaat, kan dit verschillende redenen hebben.

 • De scheikunde van je lichaam
  De grote boosdoener is de zuurtegraad of pH-waarde van je huid. Wanneer je huid te 'zuur' is, verdwijnt je parfum sneller.
 • Je eetgewoonte
  Strenge diëten waarbij je je vetinname tot een minimum beperkt, pikant eten of fastfood, .. hebben invloed op je lichaamstemperatuur. Ze moedigen de huid aan om je parfum af te stoten. 
 • Je zweet teveel
  Wanneer je veel transpireert worden de geurmoleculen sneller vrijgegeven. Resultaat; je parfum geurt wel krachtiger maar verdwijnt ook sneller. 
 • Je gebruikt medicatie
  Geneesmiddelen kunnen invloed hebben op de scheikundige samenstelling van je lichaam en dus ook op de pH-waarde van je huid. 
 • Je huid is te droog
  Een droge huid heeft niet dezelfde mogelijkheid om de geurmoleculen vast te houden zoals een vettere huid. 

De oplossing?

Gebruik eerst een bodylotion met dezelfde geur als je parfum. Of nog beter; gebruik ook de badolie of douchegel met je lievelingsgeur. Je huid zachtjes droogdeppen, insmeren met olie en enkele druppeltjes parfum op je pulse punten; hals, knieholtes, polsen, enz. 

Geurige groetjes,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 15.03.2017

 

 

 

 

Q&A : Waarom houdt mijn parfum niet?

B van Banaan

Bananen bevatten oxidanten, enzymen, magnesium, ijzer, vitamine A, B6, E, en F. Bananen hebben ook een antibacteriële werking. Ze verbeteren de elasticiteit van je huid en werken zodoende antiaging.
#natuurlijkmooi #lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 11.03.2017

You go girls!

Hoi hoi topmadammen,

Eerst en vooral, proficiat met je internationale dag! Ja. Een vrouwendag is nodig dus vier jezelf vandaag en ontdek je kansen. YOU GO GIRLS! 

Geniet! Van kleine en piepkleine dingen. Van heerlijke verwennerijen en miniverzorgingen. Want van genieten krijg je echt een mooie huid. Dat doet namelijk de stikstof-oxyde voor je. Hij is één van de goede vrije radicalen die je lichaam aanmaakt onder invloed van genot. Duuuus, hoe méér je geniet, hoe meer stikstof-oxyde in je lichaam, hoe gelukkiger en gezonder je bent. Dat is het geheim van een mooie huid. 

Vandaag geen was- en strijktroubles, geen vuilzakken-buiten-zetten-issues en geen what's-for-dinner-probs. 

Believe in your inner Beyoncé! :-)

 

Liefs,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 08.03.2017

You go girls!

A van Avocado

Ideaal voor een droge huid vanwege zijn proteïnen en vetten. Rijk aan vitamine C, E, en K, magnesium en kalium. #natuurlijkmooi#lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 05.03.2017

4 tips make-up : foundation

Hello beautylover!

Het lentezonnetje laat nog even op zich wachten. En toch wil je graag een flawless tintje hebben. Maar ... je bent nog wat onzeker over het gebruik van fond de teint? Schrikt het je af om er 'te opgemaakt' uit te zien of 'te panecake-achtig'? Dat hoeft helemaal niet, mooie dame. :-) Er is één gouden regel die je goed in je achterhoofd moet houden. Foundation bestaat erin om je huid egaal te maken, niet om je huid te bruinen. De volgende 4 tips tonen hoe je dat best doet.

Tip 1 : Kies je kleur op basis van je gezichtskleur. Dit is de kleur die je ziet nàdat je je huid gereinigd hebt. Test op je kaaklijn (niet op je hand) je goede kleur. Die mag niet opvallen maar moet mooi versmelten met je huid.

Tip 2 : LESS.IS.MORE. Gebruik niet te veel product. Een paar kleine druppeltjes zijn voldoende voor je hele gelaat. Het liefst gebruik je je foundation op de plekjes waar je het echt nodig vindt. Wallen, acné en puistjes pak je aan met een concealer.

Tip 3 : Werk van binnen naar buiten. Begin eerst bij je neus, dan je wangen, daarna je voorhoofd tot in de haarlijn en tenslotte tot aan je oorlelletje. 

Tip 4 : Het is erg handig om een winter- en een zomerfoundation te hebben. In de zomer kies je voor een donkerder tintje. 

Heb je niet veel tijd in de ochtendrush? Gebruik dan net als ik een BB of CC crème. Dat is een fdt mét verzorging. En mét een SPF factor. Drie vliegen in één klap!

 

Ziezo, alvast veel plezier met deze 4 tricks. Keep you picture perfect every day!

 

Skin x

By Katrien Sterckx 27.02.2017

4 tips make-up : foundation

Homemade lipscrub #diy

Hallo daar!

Ik ben een echte Germaine de Capuccini-addict. Germaine is my middle name! Understatement én alsof jullie dit nog niet wisten. Maar soms wil ik graag zelf roeren in mengsels en brouwsels. Jij ook? 
Stel: je wil graag je gloednieuwe, knalrode lipstick op. Voor die sterke, zelfverzekerde look. Maar lippen die zo droog als een stuk perkament zijn niet de ideale basis. Met een paar simpele ingrediënten die zelfs in het leegste keukenkastje (zoals bij mij) te vinden zijn maak je een do-it-yourself #diy beautyproduct dat werkt!

Nodig: 

 • 1 el olijfolie
 • 1 el honing
 • 2 el rietsuiker

Aan de slag:
Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op je lippen aan en scrub zacht tot ze als nieuw aanvoelen. Spoel goed af met water en breng een voedende lippenbalsem aan. En dan .. tadaa, je gloednieuwe rode kleur erop en klaar is Klara! 

Hoe werkt dat nu?
Suiker is een prima scrub. Krast niet en lost op in water (geen microplastics in de natuur).
Honing is wondhelend en antibacterieel. 
Olijfolie voedt je huid en is rijk aan vitaminen, antioxidanten en mineralen. 

 

Laat je me weten hoe het met jouw homemade-lip-scrub geweest is? 

Liefs,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 24.02.2017

 

 

Homemade lipscrub #diy

N.A.G.E.L.

Beautyweetjes of wist-je-datjes. Je kent ze wel. Erg leuk om te lezen, makkelijk te onthouden en nadien ben je altijd weer een beetje slimmer. Of je pakt er onverwachts mee uit op een gezellig familiefeestje. Gegarandeerd plezier! 

Wist je dat de traagstgroeiende nagel die van je duim is? En de snelstgroeiende die van je middelvinger! 

Mannennagels groeien sneller dan die van vrouwen. De enige uitzondering is tijdens de zwangerschap.

Tot een volgende keer!

Skin.

By Katrien Sterckx 22.02.2017

N.A.G.E.L.

Hello, from another side!

Hallo, hier ben ik!

En dit is mijn allereerste blogpost. Hier wil ik mijn verhaal, mijn ervaring, mijn kennis en passie voor schoonheid en beauty met jullie delen. Ik neem jullie maar al te graag mee in mijn wereld van verzorging, beautyprodukten, trainingsdagen bij Germaine de Capuccini, opleidingsdagen bij O.P.I. en nog veel meer. 

En dat om jullie huidjes nog mooier te maken :-)

Tot gauw!

Skin. 

By Katrien Sterckx 22.02.2017

Hello, from another side!